Cashmere Plejeanvisning

Desto bedre du behandler dit cashmere, jo længere og pænere holder det sig.

Cashmere er blødt, lækkert, vanedannende, og er verdens fineste og blødeste uld fibre. Det kradser ikke, ånder og kan bruges til enhver lejlighed året rundt. Cashmere har en helt unik selvrensende effekt, der gør, at duft/lugt forsvinder hurtigt ved blot at hænge det op. Det har godt af at hvile. Brug det, hæng det på en bøjle en dag eller to. Det kan med fordel ligge i en lufttæt plastikpose, da cashmere i særdeleshed er attraktivt for utøj, såsom møl og tæppebille larver.  Det er også godt at lægge en lavendelpose ved.

Vask
Cph-Cashmere anbefaler, at man vasker cashmere i en vaskemaskine på enten et håndvaske- eller uld program ved max. 30 grader. Brug en god uld-sæbe. Vælg max. 600 omdrejninger. Undlad skyllemiddel.  Cashmere må IKKE komme i tørretumbleren.

Håndvask
Vask i koldt vand, med en god uld-sæbe, læg det i blød 20-30 minutter. Skyld det i koldt, løbende vand til al sæben er ude.

Tørring
Cashmere kan tørre liggende på et tørt håndklæde.  Det kan også rulles ind i et tørt håndklæde. Undgå sollys og læg det ikke på en radiator. Cashmere må IKKE komme i tørretumbleren.

Strygning
Det er en rigtig god ide at stryge og dampe cashmere. Det giver strikken en glat overflade, og minimerer fnug/fnuller. Sæt dit strygejern på uld-program på svag til middelvarme og med fuld damp.

Fnuller
Al cashmere nulrer. Du vil især opleve, at cashmere danner fnuller under armene og på undersiden af ærmet, hvor strikken gnider mod hinanden. Fjern det nemmest med en cashmere kam eller en Steamery Pilo.